Certifierad Business Data Analyst – ny utbildning för affärsinriktade dataanalytiker

Certifierad Business Data Analyst – ny utbildning för affärsinriktade dataanalytiker

Tillsammans med Stockholms universitet lanserar vi en ny utbildning och tillika certifiering, Business Data Analyst!

Är du intresserad av den här artikeln? 
Kolla in vår utbildning Certifierad Data Scientist
 

Affärs- och verksamhetsutveckling blir allt mer datadriven. Varje dag skapas över tre exabyte data runt om i världen via till exempel betaltransaktioner, sensorer, mobiler, uppkopplade apparater, sociala medier, logistikspårning och smarta elnät.
 

Med Big Data är det möjligt att spåra trender och mönster i dessa enorma flöden. Förmågan att hantera och analysera extrema datamängder har blivit utslagsgivande för framtida innovation, konkurrenskraft och produktivitet.
 

Oxfordprofessorn Viktor Mayer-Schönberger och Economist-journalisten Kenneth Cukier skrev för drygt ett år sedan den tongivande boken Big Data – A revolution that will transform how we live, work and think.
 

Crisp-DM 

De förutspådde att behovet av dataanlytiker kommer att öka dramatiskt. Nu varnar de för att det enbart i USA kan uppstå brist på minst 100.000 dataanalytiker inom de närmaste åren.
 

Vi på Dataföreningen Kompetens märker av en ökad efterfrågan även i Sverige. För att möta behovet av kompetens lanserar vi nu en certifierande utbildning av affärsinriktade dataanlytiker i samarbete med Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) vid Stockholms universitet.
 

– Vi ser det här som en möjlighet att nå högskoleutbildade i behov av vidareutbildning, säger Gustaf Juell-Skielse som är koordinator för forskning inom e-government vid Stockholms universitet. Institutionen bedriver forskning inom bland annat data mining, språkteknologi och affärsmodeller. Genom utbildningen når vi ut med forskningen till företag och myndigheter och kan bidra till  innovation av tjänster,  affärsutveckling med öppen data och ökad konkurrenskraft.
 

Gustaf Juell-SkielseGustaf Juell-Skielse är fil. dr. i data- och systemvetenskap med lång erfarenhet som verksamhetskonsult hos bland andra Accenture och Acando. 

Gustaf leder flera nationella och internationella projekt inom tjänsteinnovation, affärssystem och öppna data. Han är Stockholms universitets koordinator för forskning inom e-government.

Gustaf är också programansvarig för Certifierad Business Data Analyst inom samarbetet med Dataföreningen Kompetens.

Kursinnehållet är baserat på en tillämpning av modellen CRISP-DM för stora datamängder. Kursprogrammet är indelat i de fyra blocken affärsperspektivet, teknik och metoder för dataanalys, dataanalys i praktiken samt tillämpning och certifiering.
 

Innehållet bygger både på akademisk forskning och erfarenheter från praktiskt tillämpning i företag och organisationer.



Kontakta mig!

Vill du veta mer? Fyll i din e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!