Utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner Waymark.
Praktisk information
Utbildningen består av 6 avsnitt om 2 dagar vardera. Totalt 12 kursdagar under cirka 6 månader.
Under kursdagarna varvas teoretiska föreläsningar med praktikfallsdrivna gruppövningar. Diskussion, erfarenhetsutbyte samt nätverkande med föreläsare och övriga deltagare är centralt.
Kursmaterial tillhandahålls inför och under programmet. Detta ingår i kursavgiften.
Hemuppgifter
Mellan avsnitten görs egen inläsning samt hemarbete. Hemarbetet består dels av uppgifter som baseras på ämnen från föregående avsnitt, dels av uppsatsskrivande som löper under hela utbildningens gång. Uppsatsarbetet avslutas med en presentation under sista avsnittet.
Omfattningen av hemarbetet beräknas utgöra cirka 15-25 arbetsdagar totalt.
Certifiering
För certifiering krävs närvaro på samtliga kursdagar, godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter och en godkänd uppsats.
Utbildningsledare
Karin Linde har arbetat med systemutveckling sedan 1994, med särskilt fokus på utveckling på Java-plattformen. Hon har dessutom lång erfarenhet av att arbeta i agila team i olika roller. Som konsult har Karin haft förmånen att verka inom ett flertal branscher såsom Bank & Finans, Resor & Turism, Fordonsindustrin, Dagligvaruhandel och Försäkring. Hon arbetar idag som konsult hos Waymark och är även kursledare för DF Kompetens utbildningar Certifierad IT-arkitekt Master och Certifierad Lead Developer.
Michael Thurell har över 30 års erfarenhet av objektorienterad systemutveckling, modellering, arkitektur och undervisning inom IT. Han har arbetat i objektorienterade språk och agila metoder med fokus på C++ och C#, främst inom Telekom, Bank & Finans, Fordonsindustrin och Försäkring. Han har dessutom lång erfarenhet av kursutveckling och undervisning i objektorientering, C/C++, UML och IT-arkitektur. Arbetar även som projektledare, utredare, teknisk projektledare och Lead Developer.
Föreläsare
Under utbildningens gång får du bland annat dra lärdom av:
Johan Bendz har över 25 års erfarenhet inom IT-arkitektur och strategisk rådgivning, med särskild expertis inom utveckling och implementering av internationella standarder. Under 12 år var han ordförande för den internationella ISO/IEC/IEEE-gruppen som utvecklade standarderna 42010, 42020 och 42030. Johan har arbetat med både offentliga och privata organisationer som rådgivare och konsult inom IT-arkitektur, och har en gedigen bakgrund inom både operativa och strategiska frågor. Med sin omfattande erfarenhet är han en värdefull föreläsare på utbildningen Certifierad IT-arkitekt Master, där han delar med sig av insikter om allt från arkitekturstandarder till effektiv systemdesign.
Sven-Håkan Olsson har en lång och mångsidig karriär som IT-konsult sedan 1970-talet. Han har arbetat inom applikationsarkitektur, systemdesign, programmering, och tekniska utredningar. Sven-Håkan är medgrundare av Knowit, där han var vice VD och teknikchef mellan 1990 och 2003. Han är också medförfattare till Boken om IT-arkitektur och Fundamentals of IT-architecture. För närvarande är han engagerad i projekt som kommunsignering.se och styrelsemöte.se, där han kombinerar teknisk spets med verksamhetsnytta.
Christina Friberg har en bred bakgrund inom företagsledning och verksamhetsutveckling, särskilt inom finanssektorn där hon har fokuserat på innovativa IT-lösningar för betalningssystem. Hennes karriär omfattar roller som produkt- och systemägare, VD, och säljare av betalningslösningar. Christina har arbetat nära både kunder och marknaden med tekniska lösningar, IT, affärsutveckling och organisationsförändringar. Hon bidrar med djupa insikter i hur IT-arkitektur kan stödja företags visioner och mål, och betonar vikten av samverkan inom och mellan organisationer.
Per Strömsjös övertygelse är att säkerhet varken kan eller bör överlåtas till säkerhetsspecialister. Säkerhet är en av många kvalitetsaspekter som inte kan ägas av ”någon annan”. Vägen dit stavas förändringsledning och går via utbildning och coaching. Per producerar podden Riskalfabetet och är systemvetare. Han har bakom sig ett kvartssekel inom finanssektorn och är idag coach och utbildare.
Gustav Boström har en lång erfarenhet som utvecklare och systemarkitekt, både som konsult och anställd. Han har också arbetat som forskare och lärare på KTH och Swedish Institute of Computer Science (RISE SICS) inom områdena mjukvarusäkerhet, mjukvaruarkitektur, affärssystem, systemintegration och agila metoder. De senaste åren har han mestadels arbetat med utveckling av Geografiska Informations System (GIS) för flygsimulering samt granskningar av mjukvara ur säkerhets- och förvaltningsbarhets synpunkt. Tidigare var han också med och tog fram arkitekturen och implementationen för SVT Play's första videointegrationssystem. Han har ett brinnande intresse för systemutveckling, mjukvaruarkitektur och agila utvecklingsprocesser. Inom arkitekturområdet har han under snart 25-års tid varit anlitad som föreläsare på Dataföreningens kurs Certifierad IT-arkitekt.
Kontakt
Kontakta mig!
Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!
Tack för visat intresse
Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!